25-05-2018

Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych RODO

Dzień dobry,

 

Od 25 maja obowiązuje w Unii Europejskiej nowa regulacja dotycząca ochrony danych osobowych – RODO, czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).

 

Rozporządzenie m.in. zapewnia Ci większą kontrolę nad Twoimi danymi osobowymi.

 

Twoja prywatność i bezpieczeństwo danych osobowych są dla nas bardzo ważne. Dla zachowania zgodności z nowymi przepisami i dla potrzeb utrzymania najwyższego poziomu ochrony danych osobowych, zmianie ulega polityka prywatności.

 

Zmiany te nie wpływają w żaden sposób na jakość naszych usług oraz funkcjonalność serwisu.

 

Niniejszym informujemy, że przetwarzamy Pana/Pani dane osobowe. Szczegóły tego dotyczące znajdziesz poniżej.

 

I. Administrator danych osobowych

 

My, PHU Ave Jerzy Będkowski, 40-859 Katowice, Pokoju 3/5, jesteśmy Administratorem Pana/Pani danych osobowych.

 

II. Cele i podstawy przetwarzania

 

• W celach analitycznych doboru wyrobów/ usług do potrzeb naszych klientów, optymalizacji procesów obsługi na podstawie przebiegu procesów obsługi sprzedaży i posprzedażowej, w tym reklamacji, co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);
• W celu oferowania Organizacji, której przedstawicielem jest Pan/Pani, przez nas produktów i usług, w tym dobierania ich pod kątem Waszych potrzeb z pomocą profilowania, co jest naszym prawnie uzasadnionym interesem (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. f RODO);

 

III. Kategorie Twoich danych, które przetwarzamy

 

Będziemy przetwarzać następujące kategorie Pana/Pani danych:
Podstawowe dane identyfikacyjne związane z prowadzoną przez nas współpracą zawodową: imię i nazwisko, rodzaj pełnionej funkcji, telefon kontaktowy (stacjonarny, mobile, fax), adres i miejsce pracy, płeć oraz adres e-mail ( art. 14.1.d. RODO)

 

IV. Odbiorcy danych

 

Pana/Pani dane osobowe możemy udostępniać następującym kategoriom podmiotów: Podwykonawcom czyli podmiotom, z których korzystamy przy ich przetwarzaniu: (doradca techniczny, firmie transportowej, firmie hostingowej, firmie księgowej, kancelarii prawnej, banki), oraz innym niezależnym odbiorcom: partnerom handlowym, których oferta uzupełnia naszą.

 

V. Okres przechowywania danych

 

Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane po ustaniu obowiązków podatkowych przez 6 lat. Planowany termin zakończenie przetwarzania danych osobowych może zostać wydłużony o czas obsługi roszczeń pomiędzy stronami umowy lub nakazu uprawnionych służb.

 

Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych. (punkt VIII klauzuli).

 

VI. Informacja o wymogu/dobrowolności podania danych

 

Podanie przez Pana/Panią danych jest warunkiem utrzymania współpracy/umowy o współpracy. Jeżeli nie poda Pan/Pani danych nie będziemy mogli dalej, poprzez kontakt z Panem/Panią , współpracować.
Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu, sprostowania, usunięcia, przeniesienia oraz ograniczenia przetwarzania danych przez administratora, a także prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przysługuje Pani/Panu prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych przez administratora.

 

VII. Informacja o źródle danych

 

Pana/Pani dane uzyskaliśmy od Państwa firmy w ramach prowadzonej współpracy/ umowy o współpracy lub z ogólnie dostępnych źródeł.

 

VIII. Klauzula informacyjna o prawie do cofnięcia zgody lub wniesienia skargi

 

W każdej chwili Pan/Pani ma prawo cofnąć zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych. Cofnięcie zgody nie będzie wpływać na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie Pana/Pani zgody przed jej wycofaniem.

 

Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

10-07-2017

NOWE produkty smarowe OKS

Wprowadzliliśmy do naszej oferty handlowej nowe produkty OKS. Zapraszamy do zapoznania się z naszą nową, poszerzoną ofertą.
Czytaj więcej
09-06-2017

Targi TRAKO 2017

Zapraszamy na nasze stoisko na 12. edycji Międzynarodowych Targów Kolejowych 26- 29 września 2017 NUMER NASZEGO STOISKA: hala G; nr stoiska 75
Czytaj więcej
Sklep

Zapraszamy do naszego
sklepu internetowego